patrick swayze drabbad av cancer

nej det kan inte vara sant, fick en chock då jag såg det på affären idag. jag tänkte "nej men detta kan fan inte va sant asså" så jag va tvungen att kolla på internet då jag kom hem och jag fick nästan en större chock då :|


Fick diagnosen bukspottkörtelcancer i slutet av januari
"Dirty dancing"-stjärnan Patrick Swayze, 55, har drabbats av cancer i bukspottkörteln - en cancerform med mycket hög dödlighet.

Swayze fick diagnosen i slutet av januari och får strålbehandling, uppger flera amerikanska medier.

Ingen kommer väl att glömma Patrick Swayze i filmen "Dirty dancing" från 1987. Han spelar dansläraren Johnny Castle som träffar oskuldsfulla Frances "Baby" Houseman, spelad av Jennifer Grey. Filmen utspelar sig i semesterorten Catskills på 60-talet. Det något omaka paret blir kära och resten är filmhistoria.
Swayze har dansat in i många människors hjärtan med med den legendariska repliken "Nobody puts Baby in a corner".

Spridit sig

På onsdagen blev det känt att Patrick Swayze lider av cancer i bukspottkörteln. Cancern ska även ha spridit sig till andra delar av kroppen. Skådespelaren fick diagnosen i slutet av januari och har under den senaste månaden behandlats på universitetet Stanfords cancerklinik i Palo Alto. Efter att ha fått diagnosen bukspottkörtelcancer lever patienten vanligtvis i sex till nio månader. Endast fyra procent lever ytterligare fyra år, skriver New York Post.
Upprepade strålbehandlingar har visserligen fått tumören att krympa men läkarna har gett upp hoppet, skriver National Enquirer. Swayzes talesman bekräftar för New York Post att stjärnan lider av den allvarliga cancerformen.

Mirakel

Enligt National Enquirer har Swayze cirka fem veckor kvar att leva.
- Det är dags att börja be om ett mirakel, säger en källa till tidningen.
Åsikterna om hur allvarligt sjuk Swayze är går isär.
- Patricks sjukdom är begränsad och han svarar på behandlingen. Alla rapporter om hur länge han har kvar att leva är lögner. Patrick kommer att fortsätta leva sitt liv som vanligt, vilket innefattar nuvarande och kommande jobbuppdrag, skriver läkaren George Fisher i ett uttalande.

Patrick Swayze föddes 1952 i Texas. Hans mamma var danslärare och ägde en balettskola i Houston. Sonen började dansa som liten pojke och medverkade i flera shower innan han gick över till vita duken. 1975 gifte han sig med finskättade Lisa Niemi.

Patrick Swayze är även känd för sin medverkan "Ghost", från 1990, och miniserien "Nord och syd".



473259-29

Dirty dancing - världens bästa fin någonsin! och musiken från filmen, aaaah, droooog!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0